Έντυπα
Η επιστολή που στάλθηκε από τον ΙΗΣΩ στον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κύριο Γεωργακόπουλο για πρόβλημα που παρουσιάστηκε στη χορήγηση των ενδοφλεβίων φαρμάκων μας από τον οργανισμό .

ΑΘΗΝΑ 10/05/2017

Από : Σύλλογο Υποστήριξης Ρευματοπαθών Δυτικής Αττικής

Θέμα: Χορήγηση νοσοκομειακών φαρμάκων 1Α από τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ σε ασθενείς με ρευματικά νοσήματα.

Αξιότιμε κύριε Γεωργακόπουλε.

Όπως γνωρίζετε, αρκετοί ασθενείς με σοβαρά Αυτοάνοσα  Ρευματικά νοσήματα υποβάλλονται σε ενδοφλέβιες θεραπείες σε τακτά χρονικά διαστήματα για την αντιμετώπιση της ασθένειας τους.

Το τελευταίο 2μηνο περίπου, με οδηγία που εκδόθηκε από τον Οργανισμό σας, παρουσιάζεται πρόβλημα με την προμήθεια των ενδοφλέβιων φαρμάκων μας από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Ενώ έχουμε την νοσοκομειακή γνωμάτευση και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση από το ρευματολόγο μας, με την οδηγία αυτή  δεν μπορούμε να προμηθευτούμε τα ενδοφλέβια φάρμακα μας.

Δυστυχώς, όπως θα γνωρίζεται, πολλά δημόσια νοσοκομεία της χώρας δεν διαθέτουν ρευματολογικές κλινικές, πόσο μάλιστα μονάδες ενδοφλεβίων θεραπειών με την κατάλληλη υποδομή. Ασθενείς από την επαρχία χρειάζεται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις  για να εξεταστούν και να κάνουν τη θεραπεία τους σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο.

Επίσης οι ελάχιστες αυτές  δημόσιες  Ρευματολογικές μονάδες  δέχονται μεγάλο όγκο ασθενών με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι ασθενείς να χάνουν μια εργάσιμη ημέρα για τη θεραπεία τους και αυτό να δημιουργεί πρόβλημα στην εργασία τους. Με όλες αυτές τις ελλείψεις και μέσα σε αυτή την καθημερινή δύσκολη πραγματικότητα που ζούμε ως ρευματοπαθείς  γνωρίζεται πολύ καλά ότι, χρειάζεται να επισκεφτούμε  ιδιώτες γιατρούς και ιδιωτικά θεραπευτήρια για να κάνουμε τις ενδοφλέβιες  θεραπείες μας .

Παρακαλούμε θερμά όπως φροντίσετε για την επίλυση του προβλήματος  έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούμαστε άλλο  και να μην χρειάζεται να αλλάζουμε τις θεραπείες μας από ανάγκη και όχι γιατί αυτό είναι το καλύτερο για την υγεία μας.


 Η απάντηση από τον αντιπρόεδρο στην επιστολή μας ήταν άμεση και μας ενημέρωσε ότι,είναι σε συνεννόηση με το υπουργείο για έκδοση ρύθμισης που θα διευκολύνει τον ασθενή.