μαθήματα αυτοδιαχείρισης πόνου

Ομαδική συμβουλευτική διαχείριρισης του χρόνιου πόνου – Μαθήματα Αυτοδιαχείρισης

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα της Συμβουλευτικής Ψυχοεκπαίδευσης

Στο Πρόγραμμα της Συμβουλευτικής Ψυχοεκπαίδευσης (Μαθήματα Αυτοδιαχείρισης πόνου) ο πόνος θα εκφραστεί με ασφάλεια μέσα στην ομάδα υποστήριξης, η οποία είναι μία κοινότητα μοιρασμένου πόνου που μπορεί να βοηθήσει τον καθένα από εμάς να μάθουμε να αναλώνουμε την ενέργειά μας στα σημαντικά πράγματα σε αυτή τη ζωή και όχι μόνο στα προβλήματα. Η έκφραση του πόνου είναι κοινωνικό πρόβλημα και η θεραπεία του πολιτικά θεσπιζόμενο δικαίωμα. Ο πόνος έχει συνήθως κάτι να μας πει για την αιτία του. Ακούμε τον πόνο, διαβάζουμε το μήνυμά του και στη συνέχεια μαθαίνουμε να τον διαχειριζόμαστε και να τον ανακουφίζουμε, διότι η γνώση είναι δύναμη.

Η Συμβουλευτική Ψυχοεκπαίδευση (βιωματικά & θεωρητικά) έρχεται να καλύψει τις ανάγκες των ατόμων με χρόνιο πόνο για μοίρασμα και αλληλεπίδραση. Με αντίδοτα την ακρόαση του πόνου, τη δραστηριότητα, την αυτοκυριαρχία και την ομάδα, θα αντιμετωπίσουμε μαζί, δημιουργικά τους ενισχυτές του πόνου, δηλαδή τον φόβο, τον θυμό και την οργή, την ενοχή, τη μοναξιά και την ψυχική επιβάρυνση. Όλα αλλάζουν και η σιωπή δεν βοηθά.

Καλή μας δύναμη!

Επιστ. ΥπεύθυνηΜίνα Καλμαντή,

Επιστ. Συνεργάτης Μονάδας Πόνου, Υποψ. Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Εργοθεραπεύτρια MSc, PhD cand Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ,Εργαστηριακός Συνεργάτης ΤΕΙ Αθήνας,2η Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ Π.Γ.Ν. “ΑTTIKON” . Οι ασθενείς που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας με μήνυμα μέσα από τη σελίδα μας στο fb ή στο mail μας info@iiso.gr

Η δράση αναλυτικά και έντυπο υλικό.