2016

Ο σύλλογος ΙΗΣΩ είναι ομάδα ασθενών με αυτοάνοσα εκφυλιστικά και μεταβολικά νοσήματα που ξεκίνησε στις αρχές του 2016. Η γνωριμία μας προέκυψε κατά τη διάρκεια της θεραπείας μας, όταν διαφάνηκε έντονα η ανάγκη της ενημέρωσης, της διεκδίκησης αλλά και της στήριξης. Το αποτέλεσμα ήταν η αναπόφευκτη δημιουργία ενός συλλόγου που θα ικανοποιούσε τις ανάγκες των ασθενών.

*Η Ιησώ (ή Ιασώ) σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία ήταν ιδεατή, ανθρωπόμορφη θεότητα, συνυφασμένη με την «ιερή» έννοια της Ίασης (=θεραπείας) και φέρεται να ήταν κόρη του Ασκληπιού. Ετυμολογικά προέρχεται από το ρήμα ἰάομαι -ῶμαι (=θεραπεύω), από το οποίο παράγονται οι λέξεις: ίασις, ιατός/ανίατος, ιατρός, Ιησού.

2017

Το 2017 με την διαταγή του Ειρηνοδικείου Περιστερίου, στο πρωτοδικείο Αθηνών με την Υπ. Αριθμ. Απόφαση 5/03,04,2017 καταχωρήθηκε και αναγνωρίστηκε ως σωματείο με με την επωνυμία “Σύλλογος Υποστήριξης Ρευματοπαθών Δυτικής Αττικής” και διακριτικό τίτλο “ΙΗΣΩ” (Αρ. Μητρ. 31633).
Ο Σύλλογος Υποστήριξης Ρευματοπαθών Δυτικής Αττικής δεν αποτελεί μια κλειστή κοινότητα για τους ασθενείς των δυτικών προαστίων, αλλά είναι ανοιχτή σε όσους θέλουν να ενημερωθούν, να διεκδικήσουν και να μας υποστηρίξουν.

2018

Συμμετοχή στην πλατφόρμα συνεργασίας συλλόγων και ομοσπονδιών ασθενών για την ίδρυση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας.

Για να παρεις τη νοσο στα χερια σου

Ο Σύλλογος Υποστήριξης Ρευματοπαθών Δυτικής Αττικής

Ο σκοπός μας

  • Ενημέρωση των ρευματοπαθών και του κοινού
  • Στήριξη των μελών και του οικογενειακού τους περιβάλλοντος
  • Διεκδίκηση καλύτερης ποιότητας υπηρεσιών υγείας
  • Προώθηση της έρευνας για την κατανόηση και τη θεραπεία των ρευματικών νοσημάτων

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τρόπος με τον οποίο θα πραγματοποιήσουμε τους σκοπούς αυτούς είναι δια μέσου της προσωπικής και ομαδικής δουλειάς, τόσο των ασθενών, των συγγενών και των φίλων, όσο και εκείνων που υποστηρίζουν ανιδιοτελώς την προσπάθεια μας. Οποιοσδήποτε άλλος τρόπος είναι πέρα από τον σύλλογο και δεν μας εκφράζει.